Productinformatie

Raven Cleaning

Productinformatie

RCVliegEx

Het product RCVliegEx is een veilig en effectief vliegenverdelgingssysteem met een instelbare intervalschakeling van 9, 18 en 37 minuten.

De werkzame stof is Pyrethrum, een krachtig en natuurlijk middel voor het elimineren van vervelende muggen, wespen en vliegen. Het product is onschadelijk voor mensen, dieren en milieu en zorgt ervoor dat alle soorten koudbloedig ongedierte buiten de deur blijven en reeds aanwezig ongedierte verdelgd wordt. 

RCVliegEx is geschikt voor diverse ruimtes o.a. terrassen, caravans, tenten, kennels, etc. tot een inhoud van maar liefst zo’n 80m3. Omdat het product veilig is voor mens en dier kan de dispenser-set waarin het geleverd wordt ook gebruikt worden in kleinere (hobby-)paardenstallen.

Een set bestaat uit een dispenser, één vulling en twee batterijen.

Pyrethrum

Chrysantemum, waaruit Pyrethrum wordt geëxtraheerd, is een meerjarige plant, met wit-gele bloemen. Het hart van de bloem is geel en rond met witte en afzonderlijke bloemblaadjes. De bloem wordt op een hoogte van circa 1.200 meter tot 3.000 meter geteeld. De planten wordt ongeveer 50-70 cm hoog. 

Aangezien Pyrethrum snel in water en kooldioxide ontleedt onder zonlicht of in de lucht, wordt het beschouwd als de veiligste natuurlijk insecticide. Het laat daarom ook geen residu achter en is niet schadelijk voor warmbloedige dieren en mensen.

Pyrethrum is een natuurlijk botanisch insecticide met een lange geschiedenis. Het is een waardevolle plant met actieve insecticide ingrediënten en die niet giftig is voor de mens en zoogdieren. Pyrethrum wordt geproduceerd door de extractie van droge pyrethrum-bloemen en bevat zes insecticide componenten, te wetens Pyrethrin I, Pyrethrin II, Cinerin I, Cinerin II, Jasmolin I en Jasmolin II.

Pyrethrum is derhalve een goed werkend middel zonder het risico dat er resistentie bij de insecten optreedt. Het is een contact-insecticide met een snelle werking (‘knock down effect’).

Het is dus zelf geen bestrijdingsmiddel, maar wanneer het samen met een bestrijdingsmiddel gebruikt wordt kan het de doeltreffendheid ervan meer dan vertienvoudigen. Het kan ook de periode verlengen waarin het middel werkt.

Gebruiksaanwijzing RCVliegEx Standaard

Plaats de batterijen en de RCVliegEx navulling in de daarvoor bestemde houder van de dispenser. Stel vervolgens de tijdsinterval op de dispenser in op de gewenste instellingen (9, 18 of 37 minuten).

Plaats of hang de dispenser hoger dan 1.60m, zodat het middel zich optimaal kan verspreiden in de lucht. Voor de beste behandeling moeten ramen en deuren gesloten worden. Na de behandeling de ruimte altijd 10 minuten gesloten houden en daarna goed luchten.

Gebruiksaanwijzing RCVliegEx DeLuxe

Download

Let op: Niet rechtstreeks op meubilair, voorwerpen en wanden richten, maar minimaal 60 cm afstand bewaren.

Voor advies betreffende een specifieke situatie kan contact met ons worden opgenomen.

06-43034530
info@rcvliegex.nl

Disclaimer:
Het gebruik van RCVliegEx (Flybusters) is volledig voor eigen risico. Raven Cleaning kan niet aansprakelijk worden gesteld voor (verkeerd) gebruik van RCVliegEx (Flybusters) welke vorm dan ook. LET OP: DIT PRODUCT IS NIET GEREGISTREERD VOOR DE NEDERLANDSE MARKT, ER IS WEL EEN REGISTRATIE VOOR DE BELGISCHE MARKT.